Elk jaar sterven meer dan 600 Brusselaars vroegtijdig door luchtvervuiling. Te hoge concentraties fijn stof en stikstofdioxide ( NO2) leiden tot ademhalingsproblemen, longziekten, hartaanvallen en kanker.

Neem ook deel aan onze enquête over de luchtkwaliteit in Brussel.

De luchtvervuiling wordt onvoldoende gemeten en zijn impact wordt onderschat. Op dit moment zijn er maar negen officiële meetpunten in Brussel. Daarom hingen de lokale groepen van Groen en Ecolo, samen met tientallen vrijwilligers, honderden meetbuisjes op in heel het Brussels Gewest in de periode februari-maart 2018. Het enthousiasme was groot om mee te doen, want de Brusselaar maakt zich terecht zorgen om de slechte luchtkwaliteit in zijn stad. De verzamelde meetbuisjes lieten we analyseren en de resultaten zijn verontrustend.  Het meest vervuilde punt ligt daarenboven aan de Basiliek van Koekelberg!

Lees alles over de metingen en de resultaten op de website van Groen Brussel: http://www.groenbrussel.be/no2_pollution

 

 

Share This