Op 3 maart vertoont Ecolo-Groen in De Platoo een documentaire over de wilde dieren van Brussel, met in één van de hoofdrollen de halsbandparkieten in het Elisabethpark van Koekelberg. Een stadsbewoner bekijkt deze ‘wilde dieren’ met een gemengd gevoel van fascinatie en wantrouwen. De film onderzoekt dit samenleven tussen mens en (wild) dier en stelt de vraag op welke afstand we van elkaar willen of moeten leven.  Voor en na de vertoning is er tijd voor een babbel en een glaasje.

Le 3 mars Ecolo-Groen Koekelberg projectera un documentaire sur la faune sauvage à Bruxelles, avec  entre autres les grandes perruches vertes dans le parc Elizabeth de Koekelberg. Chaque fois qu’un citadin est confronté au sauvage, naît un sentiment où se mêlent fascination et méfiance. Le film explore cette cohabitation où il est question de transgression et d’une acceptable proximité.  Avant et après la projection les membres d’Ecolo-Groen Koekelberg invitent les participants pour un moment convivial au Platoo, le centre culturel Flamand de Koekelberg.

 

 

Share This